Tehnica fotografică
Pentru a întelege mai bine arta fotografică, este important să cunoști câteva tehnici și categorii de fotografie.
În portretele artistice, este invers. Arta pe care dorești să o creezi – ideile tale – sunt mai importante decât personalitatea modelului.
Acest accent pe artă este probabil cel mai clar în fotografia de modă, unde personalitățile modelelor sunt adesea irelevante și eclipsate de conceptul de filmare. Cu excepția cazului în care filmarea evidențiază, în schimb, hainele și accesoriile, fotografia de modă tinde să se transforme în fotografie de artă.
Răsfoiește câteva reviste de modă și vei observa acest lucru!
Ca spectatori, suntem atrași de fețe și expresii și tocmai din această cauză convențiile fotografiei de tip portret se bazează, în general, pe afișarea unei fețe în întregime. Modul în care poți face acest lucru depinde de ceea ce vrei să transmiți. Poate fi un moment trecător care apare în ciuda priceperii fotografului sau o liniște care sugerează adâncimi ascunse sau atemporalitatea.
Crearea unei dispoziții cu portrete contextuale este o modalitate foarte bună de a oferi sens unei fotografii. În cazul în care expresia subiectului nu transmite ceea ce iți dorești, poți completa cu un peisaj minunat în spate.
Asta înseamnă că, pentru a avea succes la fotografia de tip natura moartă, trebuie să găsești modalități de a o face interesantă. Asta înseamnă că este de un real ajutor în a învăța noi abilități.
Experimentând diferite aranjamente, iluminare și compoziții, fotografiile pot da viață subiecților lor.
Pe scurt, fotografia de tip natură moartă este o operă de artă, care se concentrează pe subiecte neînsuflețite.
De obicei, subiectele sunt obiecte banale. Acestea pot include atât obiecte create de om (cum ar fi vaze, articole de îmbrăcăminte și produse de consum), cât și elemente naturale (cum ar fi plante, alimente, roci, copaci și scoici).
Avantajul major oferit de natura moartă este libertatea de a aranja obiectele în orice fel iți dorești. Fotografia de tip natura moartă urmează aceeași filosofie. Se pune mult accent pe dispunerea articolelor, iluminare și încadrare.
Fotografia conceptuală este, prin definiție, un tip de artă fotografică. Din acest motiv, cele două sunt deseori confuze sau folosite cu același sens. Cu toate acestea, arta fotografică repezintă o categorie mai largă decât fotografia conceptuală; nu toate fotografiile de arte sunt conceptuale, deși toate fotografiile conceptuale sunt arte fotografice.
Imaginile conceptuale pot semăna cu portretele de artă plastică. Diferența constă în faptul că un portret conceptual reprezintă o idee specifică, cum ar fi frica sau curiozitatea, în timp ce un portret artistic poate să nu aibă un sens specific.
Natura și peisaj - fotografie de artă
Unii fotografi de artă plastică se desfășoară într-un cadru de studio, unde pot controla toate detaliile unei fotografii.
Alții își desfășoară activitatea în condiții naturale, cum ar fi în natură, surprinzând peisajele sălbatice, unde nu pot controla nimic. În loc să creeze o scenă din imaginația lor, își pun imaginația și stilul într-o șcenă care există deja.
Nu ai nevoie însă, de un program de editat pentru a crea arta fotografică.
Există o grămadă de alte modalități de a reda imagini umitoare din natură.
De exemplu, poți găsi o perspectivă unică, poți utiliza tehnici în cameră sau poți dezvolta o serie de imagini în jurul unei idei de bază.
Deși procesarea permite mai multe posibilități, nu este o condiție prealabilă pentru a deveni fotograf de artă!
Articol preluat de pe site-ul www.ateliereleilbah.ro